Η Ελπίδα είναι μια νεαρή κοπέλα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία με μεγάλες δυσκολίες. Σπούδασε και δούλεψε στην Αθήνα ως νοσηλεύτρια και με τον πενιχρό μισθό της βοηθάει οικονομικά τους γονείς της. Έχει κάτω του μετρίου εμφάνιση μα έχει μια μεγάλη καρδιά.
Κάθε πρωί ξεκινώντας για την δουλειά της παίρνει το τρένο από τον σταθμό Κάτω Πατήσια. Εκεί συνάντησε για πρώτη φορά τον Χρήστο, ένα πολύ γοητευτικό άντρα που όπως λέει και η ίδια «είναι σαν να έχει ξεπροβάλλει από αφίσα διαφήμισης καλλυντικών»
Τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα και ξεκινάει ένας μονόπλευρος πλατωνικός έρωτας που μετρά πολλά χρόνια. Μαθαίνει τα πάντα για εκείνον και τρυπώνει κρυφά στην ζωή του.
Ξέρει καλά πως ένας τέλειος άντρας όπως αυτός, ποτέ δεν θα την κοιτούσε σαν γυναίκα, μα ελπίζει και συνεχίζει να τον αγαπά, όταν ξαφνικά παύουν να συναντιούνται.
Η προϊσταμένη του νοσοκομείου που εργάζεται, ξέροντας τις οικονομικές της δυσκολίες της προτείνει για δεύτερη εργασία να αναλάβει ως αποκλειστική νοσοκόμα την φροντίδα του γιου της καλύτερης της φίλης, που είναι σε καταστολή.
Η Ελπίδα έρχεται αντιμέτωπη με ένα τρομερό παιχνίδι της μοίρας. Ο άντρας που επρόκειτο να φροντίσει ήταν ο αγαπημένος της, ο πλατωνικός της έρωτας, ο Χρήστος.
Αναλαμβάνει δίχως δεύτερη σκέψη και με μόνη της έγνοια να καλυτερέψει την υγεία του. Παρότι οι γιατροί του δίνουν πολύ λίγες ελπίδες, εκείνη βάζει σκοπό στην ζωή της να τον ξυπνήσει από αυτόν τον επιθανάτιο λήθαργο.
Ένας αγώνας ξεκινά, μια συνεχής πάλη φέρνοντας αντιμέτωπους πρωταγωνιστές τα συναισθήματα του Χρήστου ενάντια στην εμφάνιση της Ελπίδας. Τότε εκείνη αποφασίζει να ακολουθήσει το δρόμο του πεπρωμένου της και να περπατήσει πάνω στα ίχνη που της χάραξε το Μοιραίο Κάρμα της…