Ανατολικά του Έρωτα
Λίγα λόγια για την ιστορία…

Λένε πως το μίσος και ο έρωτας αναβλύζουν από την ίδια πηγή. Το ένα σε ξεδιψά παροδικά και το άλλο σε γεμίζει με ψευδαισθήσεις. Τι θα συμβεί όταν κάποιος σταθεί στην ίδια πηγή και δεν μπορεί να αποφασίσει εάν θα πιει από τα κρυστάλλινα νερά;
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας συνηθισμένος ταξιτζής, έτσι τουλάχιστον πίστευε, ο Λάμπρος διάβασε για πρώτη φορά τον ποίημα ‘’ Ανατολικά του Έρωτα’’. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να το τσαλακώσει και να το πετάξει στα σκουπίδια, βρίζοντας δίχως να υποψιαστεί πως αυτό το ποίημα, από έναν άγνωστο δημιουργό θα αποτελέσει την απαρχή μιας γνωριμίας με μια τόσο διαφορετική γυναίκα.
Αρχαία συγκρούονται με την γλώσσα του πεζοδρομίου, τα γαλλικά παλεύουν με την γλώσσα του ποδοσφαίρου και το ακριβό γαλλικό εστιατόριο με την ταβέρνα της γειτονιάς. Οι συγκρούσεις αναπόφευκτες σε όλα τα επίπεδα και μοναδικό του μέλημα είναι να διώξει τον φόβο της Ασημίνας μακριά, μια γυναίκας μαθημένης διαφορετικά, με καλλιέργεια και διαφορετικές προτεραιότητες.
Θα μπορέσει ο Λάμπρος με όλα του τα ελαττώματα να πείσει μια γυναίκα σαν την Ασημίνα για την αγάπη του και θα καταφέρει να διώξει τον φόβο μακριά;

«Μπροστά μου δεν θα σκύβεις ποτέ το κεφάλι. Η γυναίκα που γουστάρω δεν σκύβει το κεφάλι μπροστά σε κανέναν!» άκουσε τα χείλη του να την μαλώνουν και το βλέμμα της άθελα πλανήθηκε ανατολικά, ανατολικά του έρωτα.

Δυτικά του Μίσους
Που μπορεί να φτάσει μια κοπέλα για να σώσει την φίλη της από έναν καταδικασμένο γάμο, τον οποίο άλλοι αποφάσισαν δίχως να λογαριάζουν συναισθήματα και προσωπικές επιλογές;
Η Λία είχε μια τακτοποιημένη ζωή στην Βοστώνη, σπουδαγμένη, μεγαλωμένη σωστά με ήθος και με μια φίλη, την Ιωάννα με ακριβώς αντίθετη προσωπικότητα από την δική της. Πίστευε στον έρωτα και προσδοκούσε να ερωτευτεί σφόδρα τον ‘’πρίγκιπα’’ όπως στα παραμύθια. Το μόνο που αναζητούσε και διεκδικούσε ήταν η αγάπη του πατέρα της, ο οποίος είχε συγκεκριμένα σχέδια για την μοναχοκόρη του.
Η Ιωάννα γεννημένη και μεγαλωμένη επίσης στη Βοστώνη γνώρισε την Λία κατά τη διάρκεια των σπουδών της δεύτερης. Λάτρευε την αταξία, τον αυθορμητισμό, το γέλιο, τα αστεία, την καλοπέραση ενώ όνειρο της ήταν να γίνει ηθοποιός. Δεν πίστευε στις δεσμεύσεις, ούτε στα ψεύτικα λόγια αγάπης και πάντα επιδίωκε τις εφήμερες σχέσεις με τη λέξη έρωτα να έρχεται πάντα σε δεύτερη μοίρα.
Οι δυο τους κατέστρωσαν το τέλειο σχέδιο, έτσι τουλάχιστον πίστευαν ώστε να σωθεί η Λία από τη χειρότερη φυλακή. Με προορισμό την Κρήτη, λέγοντας ψέματα σε όλους βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους σχεδόν αμέσως δίχως να εγείρουν τις παραμικρές υποψίες.
Μόνο που σε τούτο το νησί με την αξιοπρέπεια να αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα των οικογενειών, επικρατούν άλλοι κανόνες, άγραφοι. Σε ένα παραδοσιακό χωριό το συγγνώμη ποτέ δεν είναι αρκετό και η συγχώρεση απαιτεί τεράστια δύναμη ψυχής. Όλοι τους περιμένουν καρτερικά να ανατείλει επιτέλους ο ήλιος της αγάπης αφού πρώτα να ταξιδέψουν δυτικά του μίσους...